Έκθεση αρχείου Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Σύρου » Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης - Κέντρο Τεχνικού Πολιτισμού

Έκθεση αρχείου Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Σύρου

Ο Ο.Π.Α.Σ. βράβευσε τον παλιό αγωνιστή Μαρίνο Ρηγούτσο

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου ( Ο. Π. Α. Σ. ) και ο Σύλλογος Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, τίμησαν τον τελευταίο επιζώντα παλαίμαχο και πρόεδρο του Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Σύρου, Μαρίνο Ρηγούτσο, βραβεύοντάς τον το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου 2013, παραμονή της εθνικής μας επετείου. Η βράβευση έγινε στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, ενώ παράλληλα εγκαινιάσθηκε η έκθεση με το πλούσιο και ιστορικό αρχείο του Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Σύρου ( σημαίες, μετάλλια, τιμητικές διακρίσεις, έντυπο υλικό, φωτογραφίες, σπάνιοι πίνακες, πινακίδες, η γραφομηχανή του Συλλόγου και η αλληλογραφία του από το 1949 μέχρι το 2005 ).

Την τιμητική πλακέτα στον κ. Ρηγούτσο για την προσφορά και τις υπηρεσίες του στο έθνος, απένειμε ο πρόεδρος του Ο. Π. Α. Σ. Γιάννης Κεράνης και η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Ο. Π. Α. Σ. Μαρία Καζαντζάκη.

Την έκθεση επιμελήθηκε ο υπάλληλος του Ο.Π.Α.Σ. στο Βιομηχανικό Μουσείο, Αχιλλέας Δημητρόπουλος, ο οποίος και συγκέντρωσε, επεξεργάστηκε και ταξινόμησε το υλικό του αρχείου.

Διάρκεια έκθεσης: 19 – 26 Μαρτίου 2013

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Βιομηχανικού Μουσείου.